Potek izpita

Stopnja A

EBC*L izpit se izvaja v vseh izobraževalnih centrih ne glede na državo po istih standardih. Izpit nadzoruje zunanji nadzornik, ki je v ta namen poslan s strani predstavništva v izpitni center. Ocenjevanje izpita poteka na predstavništvu. Kandidati so o rezultatih izpita obveščeni najkasneje v 10 delovnih dneh po opravljanju izpita.

 

Za opravljanje izpita imajo kandidati na voljo 120 minut. Možnih točk je 100. Za uspešno opravljen izpit, kandidati potrebujejo 75 točk.

 

EBC*L spričevalo podeljuje EBC*L International.

Spričevala se kandidatom pošljejo najkasneje v 6 tednih po opravljanju izpita.


Stopnja B

EBC*L izpit se izvaja v vseh izobraževalnih centrih, ne glede na državo, po istih standardih. Izpit nadzoruje nadzornik, ki je v ta namen poslan s strani predstavništva v izpitni center. Ocenjevanje izpita poteka na predstavništvu. Kandidati so o rezultatih izpita obveščeni najkasneje v 10 delovnih dneh po opravljanju izpita.

 

Izpit B stopnje poteka v dveh delih:

 

Prvi del:

- Cilji, metode in orodja oblikovanja poslovnega načrta.

- Trženje in prodaja.

 

Drugi del:

- Investicijska analiza in finančno načrtovanje.

 

Za vsak del izpita imajo kandidati na voljo 90 minut.

 

Možno je opravljati samo en del izpita. Vendar je za pridobitev cerifikata potrebno opraviti oba dela v razmaku največ dveh let.

 

Pri vsakem delu izpita je možno doseči 80 točk. Za uspešno opravljen izpit je potrebno pridobiti 75% (60 točk).

 

EBC*L spričevalo podeljuje EBC*L International.

Spričevala se kandidatom pošljejo najkasneje v 6 tednih po opravljanju izpita. Potrdilo o opravljenem delnem izpitu izdaja EBC*L predstavništvo v Sloveniji.

Na spodnjih povezavah boste našli dodatne informacije o poteku izpita, primer izpitne pole in rešitve, učne cilje ter vpogled v priročnik, ki se uporablja za pripravo na izpit.